De bouw van beweeg- en kindcentrum Kineo, onderdeel van het Sportpad in Roelofarendsveen, is weer een stap dichterbij. Vandaag ondertekenden wethouder onderwijs Nick van Egmond en directeur van Pellikaan Bouwbedrijf B.V. Richard van Emmerik de overeenkomst voor de ontwikkeling van het gebouw.

Familiebedrijf Pellikaan uit Tilburg gaat als hoofdaannemer beweeg- en kindcentrum Kineo bouwen op het Sportpad in Roelofarendsveen. Woensdag 2 oktober ondertekenden de aannemer en de gemeente het contract bij Sportcomplex De Tweesprong – de locatie waar straks het nieuwe beweeg- en kindcentrum staat. Kineo bestaat uit een nieuw zwemcomplex met wedstrijd- en instructiebad, sporthal en een kindcentrum, met een doorlopende ontwikkellijn tussen opvang en onderwijs.

Richard van Emmerik, directeur van Pellikaan, is trots dat ze deze klus mogen klaren: “De bouw van zwembaden, sportcentra en onderwijsgebouwen zit volledig verweven in ons DNA. Een combinatie hiervan zien we terug in het prachtige ontwerp van Kineo. Deze uitdaging gaan we natuurlijk vol enthousiasme aan. Wij kijken uit naar de voortzetting van de fijne samenwerking met alle betrokken partijen en willen de gemeente Kaag en Braassem bedanken voor het vertrouwen in Pellikaan Bouwbedrijf.”

Voor wethouder onderwijs Nick van Egmond van de gemeente Kaag en Braassem is dit een volgende belangrijke stap in een groot project: “We kijken samen met de kindpartners en het Sportbedrijf uit naar een goede samenwerking met Pellikaan. Met deze ondertekening gaan we nu echt de bouwfase in van Kineo. Dit is dan ook een feestelijk moment waar taart op z’n plaats is!”

Planning bouw
De eerste palen voor de bouw van het zwembadgedeelte van Kineo gaan eind dit jaar de grond in. De uitvoering gaat in fases. Het hele beweeg- en kindcentrum Kineo is begin 2027 klaar. De voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart. Ook de bouw van het zuidelijke deel van het Sportpad is al gestart met de aanleg van de eerste drie kunstgrasvelden.

Blijf op de hoogte
Tijdens de uitvoering wordt er gebruik gemaakt van de BouwApp. De BouwApp is een gratis app. Hier is nieuws te vinden over de planning, voortgang van werkzaamheden en informatie over bereikbaarheid of afzettingen. De BouwApp is gratis te downloaden via de Google Play store (Android) of Apple store. Of bekijk de projectenpagina over het projecten op de debouw.app. Hier vind u ook informatie over de andere ontwikkelingen aan het Sportpad

Er is ook een digitale nieuwsbrief over de bouw van het Sportpad. Aanmelden hiervoor kan via www.sportpad-in-beweging.nl/nieuwsbrief. Op deze website vindt u ook meer informatie over het Sportpad.