Maandagavond 15 november jl hielden Hockeyclub Alkemade en E.M.M.’21 gelijktijdig hun algemene ledenvergadering. Tijdens de ledenvergadering is de intentie uitgesproken om samen één club te gaan vormen. Met een grote meerderheid van stemmen tijdens beide ledenvergaderingen werd hiermee ingestemd.

Voetbal en hockey gaan samen aan de slag om hun verenigingen mooi te laten samenvloeien zodat ieder lid zich er thuis voelt. Het doel is een grote verbindende vereniging te vormen waarbij het niet uitmaakt of je voetbalt of hockeyt, jong of oud bent, je wel of geen beperking hebt of wat je achtergrond is. Je bent welkom!

Er zijn nog heel wat stappen te zetten voor het moment daar is. Voordat we echt zover is, zijn we zeker een paar jaar verder, maar de intentie om er wat prachtigs van te maken is er! Feit is dat het huidige masterplan voor het Sportpad gebied een kans is om samen een nieuwe toekomstbestendige accommodatie te realiseren en tegelijkertijd een financieel gezonde vereniging te blijven. Het masterplan is begin dit jaar al goedgekeurd door de gemeenteraad. De volgende stap is nu het maken van een realistische en financieel haalbare businesscase, waarbij ook aansluiting wordt gezocht bij de ontwikkeling van het Sportbedrijf en het Integraal Kind Centrum aan de noordkant van het Sportpad. Als de gemeenteraad hiervoor groen licht geeft kunnen de verenigingen verder met het uitwerken en realiseren van de voorgenomen plannen.

Beide partijen kijken er dan ook ontzettend naar uit om in het sportieve hart van Oude Wetering en Roelofarendsveen invulling te geven aan de missie van het gezamenlijke Sportpad: “Waar leren, bewegen en ontmoeten samenkomen.”