Hockeyclub Alkemade

Hockey is de op een na grootste teamsport van Nederland. In vrijwel iedere gemeente in Nederland is wel een hockeyclub te vinden, zo ook in Kaag en Braassem. Hockeyclub Alkemade is in 1981 opgericht door een groep enthousiaste mensen uit Oude Wetering en Roelofarendsveen en toentertijd heeft de gemeente een plekje voor ons gevonden in Rijpwetering. Daar hebben we een heel aantal jaar met veel plezier gehockeyd.
Met de ontwikkelingen die nu op en bij het Sportpad plaatsvinden is er voor ons een fantastische mogelijkheid gekomen om de hockeyclub een nieuw onderkomen te geven in de grootste kern van Kaag en Braassem. Wij vinden het geweldig dat hockey veel zichtbaarder in de gemeente kan zijn en dat het veel bereikbaarder wordt om te gaan hockeyen.

 

Ook al duurt het nog enkele jaren voor het zover is, het is heel fijn om zo’n stip aan de horizon te hebben. Onze wens is om hockey en voetbal in één vereniging te laten samen komen. Samen ben je veel sterker dan alleen. En samen kan je gebruik maken van elkaars sterke punten en kan je elkaar bijstaan in de zwakke punten.

Vroeger werd hockey nog wel eens als elitesport gezien, gelukkig is dat al lang niet meer zo.
Net als voetbal is hockey voor iedereen geschikt: voor jong en oud, jongens en meisjes, vrouwen en mannen, zwart en wit en alles wat daartussen zit. Wij zijn de enige hockeyclub in onze gemeente. Het is fijn dat veel mensen ons weten te vinden, we hebben leden uit alle dorpen rondom de Braassem.
Voor de toekomst hopen we dat we veel meer mensen kunnen verbinden want dat is toch het doel van een (team)sport.

En die toekomst zien wij wel zitten: een prachtig gebied waar leren, bewegen en ontmoeten samenkomt, waar alle inwoners zich thuis kunnen voelen, aan het Sportpad gebeurt het!

Één gezamenlijk plan

Met alle partijen zetten we ons in voor de vernieuwing van het Sportpad. Het Sportpad als kloppend hart van de samenleving, waar leren, bewegen én ontmoeten samenkomen!

[/db_pb_slide]

Voor iedereen

Het Sportpad biedt ruimte voor sport, onderwijs, kinderopvang, cultuur en zorg, voor alle inwoners van 0-100 jaar.

[/db_pb_slide]
[/db_pb_fullwidth_slider]

Contact

 

Postbus 1
2371 AA Roelofarendsveen

Telefoon: 071 331 23 45
E-mail: info@sportpad-in-beweging.nl