Miranda Castelein – LV Plantaris

Wat een klus is dit, de herinrichting van Sportpad, zoveel verschillende verenigingen en partijen die het met elkaar eens moeten worden. Er gaat een nieuw Integraal Kind Centrum komen waarbij de school en kinderopvang in één gebouw gaan samenkomen, maar waar en op welke manier dat is nog de vraag.

 

En hoe passen alle gebruikers van het Sportpad in deze plannen. Twee jaar geleden al eens hardop de droom uitgesproken, wat zou het niet mooi zijn wanneer er in bij de herinrichting van het Sportpad ook een plek komt voor een sintelbaan. Voor ons als loopvereniging Plantaris zou een mooie zachte ondergrond voor loopscholing en trainingen ideaal zijn. Als loopvereniging Plantaris mag je toch ook dromen, om een voetbal- of hockeyveld past waarschijnlijk best zo’n atletiekbaan met een goede verlichting zodat we niet op een parkeerplaats ergens achteraf onze oefeningen moeten doen. Wat zou dat mooi zijn! 

Verandering biedt nieuwe kansen zeg ik altijd maar, de voetbal die fuseert en een nieuw onderkomen nodig hebben, wat gaat er met het onderkomen van Tafeltennisvereniging de Treffers gebeuren? Wij werken het al jaren naar tevredenheid samen met de Treffers, hun clubgebouw is ook ons thuis, onze trainingen starten vanaf de Treffers. En de trainingsavonden op donderdag worden altijd gezellig afgesloten aan de bar. Maar wat gaat ons nieuwe thuis worden? Of kunnen we in het nieuwe plan meer gaan samenwerken, meer gebruik maken van elkaars accommodatie? Of kan de samenwerking nog verder gaan? In hoeverre kunnen we gebruik maken van elkaars expertise, loopscholing geven aan de voetbalteams, de bootcamp trainers core-stability oefeningen geven aan de lopers, de fysio die meeloopt en vroegtijdig verkeerde houdingen signaleren en zo blessures kunnen voorkomen, ga zo maar door.  

We hopen natuurlijk wel dat dromen geen bedrog zijn en er een mooi, vernieuwd Sportpad gaat komen waar alle verenigen, de school, de kinderopvang, het zwembad en de omwonende naar alle tevredenheid kunnen samenkomen, leren, bewegen en ontmoeten. Ik heb er alle vertrouwen in. 

Één gezamenlijk plan

Met alle partijen zetten we ons in voor de vernieuwing van het Sportpad. Het Sportpad als kloppend hart van de samenleving, waar leren, bewegen én ontmoeten samenkomen!

Voor iedereen

Het Sportpad biedt ruimte voor sport, onderwijs, kinderopvang, cultuur en zorg, voor alle inwoners van 0-100 jaar.

Contact

 

Postbus 1
2371 AA Roelofarendsveen

Telefoon: 071 331 23 45
E-mail: info@sportpad-in-beweging.nl