Met dit bericht geven wij een update over de planning van Beweeg- en Kindcentrum Kineo. Afgelopen 18 maart heeft de gemeenteraad positief beslist op de kredietaanvraag van Kineo. Na dit positieve besluit zijn we druk bezig geweest om het contract inclusief de planning met de aannemer Pellikaan definitief te maken.

De aannemer heeft onlangs aangegeven dat bij de planning, waarbij geheel Kineo direct na de zomervakantie 2026 klaar is, het zwembad 4 maanden geheel gesloten zou zijn. Als we geen sluiting van het zwembad willen, betekent dit dat de ingebruikname van het kindcentrumgedeelte van Kineo opschuift naar januari 2027, na de kerstvakantie 2026/2027.

Omdat we graag willen dat iedereen in de gemeente tijdens de bouw van Kineo kan blijven zwemmen, hebben we na het zorgvuldig afwegen van alle scenario’s besloten om de eindoplevering van Kineo te verschuiven van eind augustus 2026 naar begin januari 2027. Dit betekent voor het Kindcentrum van Kineo een start na de kerstvakantie 2026/2027.

We hebben dit besluit genomen met de Kineo visie in gedachten;

Een plek voor iedereen om met plezier te bewegen en te groeien.

We gunnen het alle kinderen enorm om zo snel mogelijk de Kineo huisvesting te gebruiken, echter willen we niet dat voor iedereen in de gemeente het zwembad 4 maanden gesloten is.

We gebruiken de komende tijd om een goede voorbereiding te organiseren voor alle tussenstappen in de bouw en vooral ook voor de overgang van het kindcentrum direct na de kerstvakantie 2026/2027. Een goede voorbereiding, zodat we in vertrouwen met elkaar de overstap kunnen maken en samen met de kinderen kunnen toeleven naar de verhuizing.

In onderstaande planning zijn de verschillende tussenstappen zichtbaar qua bouw van Kineo na de voorbereidingsperiode die tot oktober 2024 duurt.